fbpx

Parasittbehandling av katt

Hos Vetsentrum tilbyr vi trygg og effektiv parasittbehandling for katt. I Norge er parasittmidler til katt reseptbelagt, noe som betyr at de kun kan forskrives av autorisert veterinær. Dette er en viktig ordning for å sikre at hvert enkelt dyr får riktig behandling tilpasset sin helsetilstand, samt for å begrense unødvendig bruk av medisiner og forebygge utvikling av resistens hos parasitter.

For at vi skal kunne skrive ut en resept til ditt dyr, må katten ha vært til klinisk undersøkelse hos oss i løpet av de siste 12 månedene. Grunnen til dette er at veterinæren som utsteder resepten, er ansvarlig for at både forskrivning og bruk av medisinen er faglig forsvarlig, i tråd med kravene i Dyrehelsepersonelloven §§ 13 og 23. Dette innebærer blant annet å vurdere dyrets generelle helsetilstand, vekt, alder og eventuelle andre hensyn som kan ha betydning for valg av preparat og dosering.

Dersom katten din trenger parasittbehandling, kan du gjerne ta dette opp i forbindelse med andre planlagte besøk hos oss, for eksempel ved den årlige helsesjekken og vaksinasjonen. På den måten slipper du å bestille en egen time kun for dette formålet, samtidig som vi får fulgt opp kattens generelle helse. Vi er opptatt av at både dyr og eiere skal føle seg godt ivaretatt, og hjelper deg gjerne med råd om forebygging og behandling av parasitter som innvollsorm, lopper og flått.

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om parasittbehandling eller ønsker å avtale time!

Innvollsorm

Spolorm og bendelorm er de vanligste innvollsparasittene i Norge. Utekatter som fanger gnagere og fugler er utsatt for å få innvollsorm. De bør derfor behandles regelmessig med ormekur. Kattunger skal også ha regelmessig behandling etter fødsel, da de kan smittes via morsmelk. Hvor ofte de skal behandles avhenger av hvilket preparat man bruker. Ta kontakt med oss for hjelp til å vurdere passende preparat og behandlingsintervall. Voksne innekatter trenger ikke regelmessig behandling, ved mistanke om innvollsorm bør man først analysere en avføringsprøve.

Flåttbeskyttelse

Flåtten er aktiv fra tidlig vår til langt ut på høsten og i områder hvor det er mye flått bør man bruke flåttmiddel på katten. Noen midler hindrer flåtten i å feste seg, mens andre gjør at flåtten dør kort tid etter at den har bitt seg fast. Dette vil redusere risikoen for at flåtten overfører sykdommer. Ta kontakt med oss for å få hjelp til å finne ut hvilket preparat som passer for din katt. Husk også å gå igjennom pelsen til katten hver dag og fjern eventuelle flått som har festet seg. Det finnes egne flåttpinsetter som kan brukes, eller man kan bruke fingrene. Ta tak helt inntil huden, dra flåtten rett ut og unngå å klemme den i stykker.

Det er viktig å få preparat beregnet til din katt – enkelte flåttmidler til hund er svært giftig for katt og må ikke brukes!

flått, Parasittbehandling

Parasittbehandling ved utenlandsreiser

Det finnes ulike regler og krav for deg som skal ut å reise med katten din. Det er viktig at du vet hvilke lover som gjelder for det landet du skal reise til. Du kan også ta kontakt med ambassaden til det aktuelle landet før avreise. På nettsiden til mattilsynet.no finner du til enhver tid oppdatert informasjon om innreiseregler når du skal tilbake til Norge, se veileder her.

Kontakt dyrlegen for parasittbehandling

Vårt dyktige team står klare til å hjelpe din katt. Har du noen spørsmål rundt parasittbehandling eller ønsker du å bestille time? Ring oss på Telefon: 959 76 000 eller send oss en e-post.

Kontakt

Åpningstider

ÅPNINGSTIDER

Mandag – 08:00-20:00
Tirsdag – 08:00-18:00
Onsdag – 08:00-16:00
Torsdag – 08:00-20:00
Fredag – 08:00-16:00

Lørdag og søndag: stengt