fbpx

Rehabilitering og fysioterapi hos katt

Fysioterapi og rehabilitering er en viktig del av behandlingen i forbindelse med skader og sykdommer i muskel-, skjelett- og nervesystemet. På Vetsentrum har vi dyrepleiere med videreutdanning innen fysioterapi og rehabilitering på hund og katt, slik at vi på en trygg og god måte kan hjelpe ditt dyr.

Når kan fysioterapi/rehabilitering være aktuelt

  • Etter operasjoner i ledd (f.eks korsbåndsskader)
  • Bruddskader
  • Seneskader
  • Forkalkninger i ledd
  • Muskelskader
  • Prolaps
  • Seniorkatten som begynner å bli «stiv og støl»

Vi gjør først en grundig undersøkelse av katten og lager deretter et tilpasset opplegg til den enkelte. I noen tilfeller er det nok med noen få besøk, andre ganger kreves oppfølging over lengre tid. Vi bruker ofte en kombinasjon med behandling på klinikk og øvelser/treningsprogram som man jobber med hjemme. Vi følger opp med regelmessige kontroller for å sikre en god progresjon.

Hva benytter vi i behandlingsopplegget?

Vibrasjonsplate

Dette er en liten seng som katten kan sitte eller ligge på. Vi stiller inn ønsket styrke på vibrasjonene (mellom 5 og 30 Hz) og den kan brukes til avspenning eller statisk muskeltrening.

Balansepute og baller

Benyttes til styrketrening av ulike muskelgrupper.

Hjemmeøvelser
Avhengig av type skade setter vi opp et tilpasset treningsprogram som eier jobber med hjemme. Vi går gjennom alle øvelsene på klinikken, slik at du hvordan de ulike øvelsene skal utføres.

Laserbehandling
Laserbehandling er en behandlingsform vi benytter oss stadig mer av og som vi har lang og god erfaring med. Laser står for Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation og er en behandling med infrarødt lys i ulike bølgelengder. Kort forklart påvirker laserlyset cellene til å  heles raskere. I tillegg til bedre tilheling av skadet vev har oppnår man også en smertestillende – og betennelsesdempende effekt, samt en positiv effekt på hevelser og ødemer. Vi benytter oss av et laserapparat av høy kvalitet. Behandlingen er uten bivirkninger og det er ikke smertefullt for dyret. De fleste slapper godt av under behandlingen. Behandling med laser benyttes til pasienter med smerter i muskler og ledd, pasienter med prolaps, ved seneskader, til sår (kroniske sår og operasjonssår) m.m.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å bestille time eller om du har spørsmål om fysioterapi/rehabilitering. Våre dyrepleiere Cecilie og Marta har lang erfaring innen rehabilitering, fysioterapi og laserbehandling.

Kontakt

Åpningstider

Mandag 08:00 – 16:00
Tirsdag 08: 00 – 18:00
Onsdag 08:00 – 16:00
Torsdag 08:00 – 16:00
Fredag 08:00 – 16:00
Lørdag og søndag: stengt