fbpx

Endoskopi – katt

Endoskopi er kikkhullsundersøkelser og -behandlinger. Instrumentet som brukes gjør at veterinæren kan se innsiden av kattens organer. Dette brukes til undersøkelser av kroppen sine hulrom som fordøyelseskanalen, luftveiene (nese, luftrør og lunger) og ledd.

Endoskopi gir ingen til små ubehag i forbindelse med undersøkelsen og behandlingen, og pasientene blir hurtigere frisk.

Gastroskopi

Gastroskopi er betegnelsen vi bruker når vi undersøker av kattens magesekk, spiserør og tolvfingertarm fra innsiden med et instrument som heter fiberendoskop. Fiberendoskopet er mykt og bøylig, på sluttstykket sitter det et kamera som gjør at dyrlegen kan se innsiden av dyret på en god måte. Instrumentet føres inn i munnen og videre ned i hals og magesekk. Under en slik undersøkelse må katten være i narkose.

Katten må faste fra 24 og 48 timer før en slik undersøkelse. Skal veterinæren tykktarmen katten også drikke en del skyllevæske.

Det er ikke uvanlig at veterinæren oppdager sår i magen, fremmedlegemer, svulster eller betennelser. Dette må vi ta prøver av for å kunne sette riktig diagnose og starte rett behandling. Har du spørsmål rundt gastroskopi eller ønsker du å bestille en time til katten din? Ta kontakt.

Bronkoskopi

Når katter har symptomer fra luftveiene vil vi utføre en kikkhullsundersøkelse av øvre og nedre luftveier. På den måten kan vi utrede luftveissykdommer hos katten din, dette kan være alt fra luftveislidelser, forandringer i lungene, til kroniske hoste.

Om veterinæren mistenker at katten har infeksjoner, lungesykdommer og/eller kreft, vil vi ta en skylleprøve av lungene.

Veterinærer med spesialkompetanse

På dyreklinikken har vi spesialister med lang erfaring og med bred kompetanse på både endoskopi, gastroskopi, cystoskopi og bronkoskopi. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Kontakt

Åpningstider

Mandag 08:00 – 16:00
Tirsdag 08: 00 – 18:00
Onsdag 08:00 – 16:00
Torsdag 08:00 – 16:00
Fredag 08:00 – 16:00
Lørdag og søndag: stengt