fbpx

ID-merking av katt

Vi anbefaler ID-merking av alle katter. ID-merking sikrer at eier kan spores opp om katten blir borte. Selv om det ikke er lovpålagt å ID-merke katter i Norge er det ofte et krav fra forsikringsselskapet om dyret skal forsikres eller ved utenlandsreise.

Det er en stor fordel at katten din er ID-merket. I tilfeller hvor vi får inn dyr som har rømt hjemmefra eller blitt skadet (f.eks ved påkjørsel) kan vi enkelt kontakte eieren.

ID-merking med mikrochip

Ved ID-merking får katten satt inn en liten elektronisk brikke under huden. Brikken er omtrent på størrelse med et riskorn og settes inn med en spesiell sprøyte. Dette medfører minmalt med ubehag for dyret og kan enkelt utføres uten bedøvelse. Dette er en sikker metode som varer hele livet ut. Brikken inneholder informasjon om dyret og eieren. Denne kan skannes av dyreklinikker, politi, Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger, og noen redningstjenester. Dette gjøres via en avleser som holdes over nakken på dyret og informasjonen fra brikken kan da leses av fra avleseren. Bestill ID-merking her.

Se for øvrig DyreID , hvor du kan lese mere.

ID-merking med tatovering/tangmerking

Tidligere var den vanligste måten å ID-merke katter på å tatovere et unikt merke i det ene øret. Det gjør man ikke lenger, men vi tilbyr alle som ID-merker dyret sitt hos oss å tatovere inn bokstavene «ID» i øret på katten. På den måten er det enkelt for andre å se at katten er ID-merket, da selve chipen ikke er mulig å se uten å benytte avleser. Ønsker man en slik øretatovering må det utføres i full narkose. Dersom katten din er hos oss for ID-merking og ikke skal i planlagt narkose med det første, kan tatoveringen gjøres ved en senere anledning, f.eks om katten skal inn til kastrering eller tannrens. Øretatoveringen koster ikke noe i tillegg når du har ID-merket katten din hos oss.

Les mer om ID-merking av dyr her.

Bestill ID-merke til din katt

Har du noen spørsmål rundt ID-merking av katt og hund? Eller ønsker du å bestille time til ditt kjæledyr? Ta kontakt så hjelper vårt flinke team deg.

Kontakt

Åpningstider

ÅPNINGSTIDER, SOMMER 2024

Mandag – 08:00-16:00
Tirsdag – 08:00-16:00
Onsdag – 08:00-16:00
Torsdag – 08:00-16:00
Fredag – 08:00-16:00

Lørdag og søndag: stengt