Ved en bronkoskopi undersøker vi innsiden av luftrøret og de store bronkiene. I noen tilfeller er det aktuelt å ta en skylleprøve fra lungene. Vi sprøyter da inn litt vann som deretter suges opp igjen og sendes inn for analyse. Bronkoskopi kan være aktuelt ved utredning av ulike sykdommer i luftveiene, for eksempel ved kronisk hoste. Trachelakollaps er en tilstand vi kan diagnostisere ved hjelp av bronkoskopi. Ved denne tilstanden klapper luftrøret sammen, slik at hunden kan få problemer med pusten. Kraftige hosteanfall kan oppstå ved aktivitet, stress og når hunden drar i båndet.
Ved en arthroskopi har vi mulighet til å undersøke ulike ledd og det er også mulig å utføre enkelte behandlinger inne i leddet. Arthroskopi etterlater kun et lite sår og er mindre traumatisk enn å åpne opp leddet. Vi benytter arthroskopi blant annet til operasjon av OCD (Osteochondritis Dissecans).
Rhinoskopi er undersøkelse av nese og nesehulen og kan for eksempel brukes i utredning når en hund har neseflod, snøfter og nyser mye. Det benyttes ved mistanke om blant annet tumor eller fremmedlegeme i nesen.
Et otoskop et et instrument med lys og forstørrelse som gjør det mulig å undersøke øregangen på hund. Videootoskopi av øregangen gjør at vi kan undersøke øregangen på en mye grundigere måte enn ved et vanlig håndholdt otoskop. Det gir en mye bedre forstørrelse og veterinæren får bildene opp på en liten skjerm. Det er også mulig å samtidig gå ned i øregangen for å fjerne eventuelle fremmenlegemer eller ta ut vevsprøver.