fbpx

Vaksinering av hund

BOAS-gradering

BOAS (Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome) er en samlebetegnelse for luftveislidelser som kan ramme brachycephale hunderaser, altså hunder med kort og bred hodeskalle og snute. Tilstanden gjør at mindre luft kan passere hundens øvre luftveier og kan medføre alt fra mild snorking til uttalte pusteproblemer og nedsatt livskvalitet.

Vi har veterinærer som er godkjente for å foreta BOAS-gradering. De kan dermed skrive offisielle NKK-BOAS attester og registrere BOAS-gradering i DogWeb. BOAS-gradering er NKK sitt screeningprogram rettet mot rasene mops, fransk bulldog og engelsk bulldog. Hunden må være 18 mnd eller eldre og attesten er gyldig i 2 år. Du kan lese mer om BOAS-gradering her. https://www.nkk.no/gradering/category1342.html

Ta kontakt med oss for å bestille time til BOAS-gradering.

Patella – status

Patellaluksasjon er er arvelig disponert tilstand hvor hundens kneskål forskyves ut av normal posisjon. Tilstanden graderes fra 0-3, avhengig av alvorlighetsgrad.

Patellaluksasjon forekommer hyppigere hos enkelte raser enn andre. Mange raseklubber har derfor avlsanbefalinger hvor det oppfordres til at avlshunder skal undersøkes for patellaluksajon før avl. NKK begynte i 2013 med sentral registrering av patellastatus for alle raser. Vi har veterinær med avtale om undersøkelse for patellaluksasjon for sentral registrering i Dogweb. Ta kontakt dersom du ønsker å bestille time.

Les mer om NKK og patella-attest her

hund

Hjertescreening

Noen raser er mer disponert for arvelige hjertesykdommer enn andre og det er derfor anbefalt å undersøke disse før avl. Hunden blir undersøkt ved auskultasjon (at man lytter på hjertet), samt en grundig ultralydundersøkelse av hjerte. Hos enkelte raser benyttes også holter-EKG. Hele undersøkelsen foregår våken. NKK registrerer i samarbeid med Norsk Forening for Veterinær Kardiologi (NFVK) screeningresultater fra hjerteundersøkelser i DogWeb. Vi har kardiolog hos oss som er godkjent for å utføre en slik screening.

Ta kontakt dersom du ønsker å bestille time til hjertescreening.

Kontakt

Åpningstider

Mandag 08:00 – 16:00
Tirsdag 08: 00 – 18:00
Onsdag 08:00 – 16:00
Torsdag 08:00 – 16:00
Fredag 08:00 – 16:00
Lørdag og søndag: stengt