MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Motta nyheter, produkter, tips & triks, rabattkoder & unike tilbud.
E-postadresse
Fornavn
Etternavn
Hvilke dyr har du?

Tannhelse

At katter har en sunn tannhelse er viktig, derfor bør du hvert år gjennomføre en tannsjekk og tannrens. På klinikken vår i Hamar har vi veterinærer og dyrepleiere med bred kompetanse og videreutdannelse innen tenner og tannbehandling.

Tannsjekk og tannrens

Den vanligste rutinebehandlingen for katter er undersøkelse og tannrens. Da fjerner vi plakk og tannstein, samt polerer tennene. Alle tennene blir nøye undersøkt og vi tar alltid alltid røntgenbilder av alle tennene. Dette er viktig da et røntgenbilde kan vise problemer vi ellers ikke vil kunne oppdage. For at vi skal få gjort en god og grundig jobb og for din katts sikkerhet utfører vi alltid tannrens under full narkose.

Kontakt oss for timebestilling.

hatt, tenner, sunn tannhelse

Eget tannrom på klinikken

Tannrommet vårt er utstyrt med avansert tann- og narkoseutstyr, og vi tilbyr behandlinger av både tenner og tannkjøtt, samt kjevebein. Vi har tilgang på digitalt tannrøntgen, dette gir oss optimale bilder av tenner og kjevebein slik at korrekt diagnose og behandling kan gis.

En sunn tannhelse er viktig

Katter er flinke til å skjule smerter og det kan ta lang tid før du som eier mistenker at noe er galt med tannhelsen. Statistikken tilsier at så mange som 8 av 10 katter har tannproblemer og vi vet av erfaring at mange av disse har store smerter.

Symptomer på tannproblemer og nedsatt tannhelse

Om katten din har dårlig ånde eller rødt og irritert tannkjøtt, er dette tegn på at noe ikke stemmer. Det skal heller ikke komme blod eller puss fra tannkjøttet. Oppdager du tannstein, løse tenner eller at en tann har falt ut bør katten inn til en sjekk hos veterinær.

Katter som endrer atferd kan har tannproblemer. Dette kan være alt fra at dyret ikke ønsker å spise som normalt, tygger kun på en side av kjeven, sikler, søler mer ved matskåla, klorer seg mye til munnen etc. Merker du at katten ikke er seg selv, virker aggressiv eller innesluttet bør du kontakte en dyrlege.

Kontakt Vetsentrum

Ønsker du å bestille time eller har du noen spørsmål rundt tenner og tannhelsen til katten din? Kontakt oss så hjelper vi deg.

Hvis oppdager at dyret ditt har problemer som trenger videre behandling får du et prisoverslag på denne behandlingen før vi går videre.