fbpx

Forsikring

Sykdom og skade kan skje uventet og det er ikke bestandig man har de økonomiske ressursene som trengs når uhellet er ute. En god forsikring dekker store deler av diagnostikk, behandling og pleie av ditt syke dyr. Dersom du i tillegg har dødsforsikring mottar du erstatning dersom dyret ditt dør eller må avlives. Vi anbefaler å forsikre dyr så tidlig som mulig, da unge dyr er mer utsatt for skade og sykdom enn voksne dyr. I tillegg finnes det mange lidelser som forskringer bare dekker dersom dyret er forsikret før en viss alder.

Det finnes mange forskjellige typer forsikringer, og det kan være lurt å sammenligne forskjellige selskaper med hverandre, for å finne hva som passer akkurat dine behov best. Er du oppdretter av rasekatter trenger du kanskje en forsikring som dekker alt fra tapte inntekter ved død av avlshunn, til skjulte feil hos kattungene,  mens en eier av en familiehund av blandingsrase vil ha mer bruk for en forsikring som kun dekker forskjellige skader og sykdommer som kan oppstå hos hunden.

Noen selskaper tilbyr direkteoppgjør, det vil si at hvis beløpet kommer over en viss sum, så kan veterinæren sende regning direkte til forsikringsselskapet og eier betaler da bare egenandelen. Ulike forsikringer har ulike vilkår så det er viktig at du setter deg nøye inn i dette før du tegner en forsikring.

Vanlige spørgsmål

For at dyret ditt skal være godt forsikret, anbefaler vi en veterinærforsikring som dekker minst 30.000 i veterinærutgifter i løpet av et forsikringsår (i tilfelle uhellet virkelig er ute). Det finnes også tilleggsforsikring for å få dekket medisinutgifter, tannbehandling og rehabilitering, og egne forsikringsavtaler for oppdrettere. En livsforsikring som dekker innkjøpsprisen hvis dyret skulle dø, er også vanlig å ha.

  • Er hunden veterinærforsikret eller bare livsforsikret?
  • Hvor mye er mitt dyr forsikret for?
  • Dekker forsikringen flere skader pr år eller er det en totalsum pr år?
  • Er det noen begrensninger på min rase?
  • Hvor lenge varer forsikringen?
  • Hvor lang karenstid er det? (Tiden det tar før forsikringen trer i kraft etter at du har tegnet den)
  • Dekker forsikringen arvelige skjulte sykdommer? (eks HD,AD)
  • Dekker forsikringen tannbehandling?
  • Dekker forsikringen reseptbelagte medisiner?