fbpx

Halthetsutredning

Mange hundeiere vil før eller senere oppleve halthet hos hunden sin. Noen ganger kan det være så enkelt som et sår under tredeputen, andre ganger kan årsaken være av mer komplisert karakter. Det er da viktig å gjennomføre en grundig undersøkelse slik at riktig behandling kan settes inn. Vi utfører mange halthetsutredninger hos oss, både på egne og henviste pasienter.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker å bestille time til halthetsutredning av din hund.

avan akutt web

Hva gjør man ved en halthetsutredning

Sykehistorie

Vi starter med å få en grundig sykehistorie fra deg som eier. Det er viktig for oss å kartlegge når symptomene oppstod første gang, i hvilke situasjoner hunden halter, andre sykdommer eller kjente problemer med bevegelsesapparatet osv.

Mønstring

Vi mønstrer hunden på klinikken for å vurdere hvordan den beveger seg, om den halter og evt hvilket bein den halter på. Det kan ofte være vanskelig for eier selv å se hvilket bein hunden er halt på, særlig hvis haltheten ikke er spesielt utpreget

Undersøkelse

Vi undersøker deretter hundens bevegelsesapparat grundig.Vi kjenner blant annet på bevegeligheten i alle leddene og om dette medfører noen form for ubehag eller smerte. Vi kan kjenne etter fylninger i ledd og spesifikke tester kan utføres, blant annet med tanke på korsbåndsskader, skader i leddbånd, instabilitet i skulderledd, smerter i bicepssene etc.

Etter den innledende mønstring og undersøkelse vil man ut fra funn kunne anbefale veien videre. Noen ganger benytter vi ultralyd av ledd og sener, andre ganger benyttes røntgen, CT, artroskopi eller undersøkelse av leddvæske. Ved behov for MR-undersøkelse henvises pasienten videre for dette.

Bestill halthetsutredning

Ønsker du å bestille en halthetsutredning eller har du noen spørsmål om helsen til dyret ditt? Ta kontakt så hjelper vi deg.

Kontakt

Åpningstider

Mandag 08:00 – 16:00
Tirsdag 08: 00 – 18:00
Onsdag 08:00 – 16:00
Torsdag 08:00 – 16:00
Fredag 08:00 – 16:00
Lørdag og søndag: stengt