fbpx

ID-merking av hund

Vi anbefaler ID-merking av alle hunder. ID-merking sikrer at eier kan spores opp om hunden rømmer hjemmefra, om en skadet hund kommer inn på klinikken eller om den blir stjålet.

Ingen krav om ID-merking

I Norge er det ikke lovpålagt å ID-merke hunden din. Likevel er det mange forsikringsselskaper som krever dette om dyret skal forsikres. Også ved utenlandsreise, ved utstilling, samt ved HD/AD røntgen er dette et krav.

Hvordan ID-merke hunden?

En mikrochip blir plassert i nakken under huden via en sprøyte. Dette medfører minimalt med ubehag for hunden og det kan gjøres enkelt uten bruk av beroligende. Mikrochipen inneholder data om dyret, eiers telefonnummer og adresse og informasjonen lagres i en nasjonal database (DyreID). Denne brikken er svært pålitelig og vil vare gjennom hele livet til hunden din.

For å lese av mikrochipen trenger du en spesiell avleser. Slike avlesere har Vetsentrum og andre dyreklinikker, Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger, politiet og noen redningstjenester. Derom man endrer adresse, telefonnummer eller om dyret skifter eier er det viktig å oppdatere opplysningene slik at de til enhver tid stemmer. Dette gjøres via DyreID sine sider.

Les mer om ID-merking her.

Bestill ID-merking til din hund

Har du noen spørsmål rundt ID-merking av hund? Eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vårt flinke team deg.

Kontakt

Åpningstider

ÅPNINGSTIDER, SOMMER 2024

Mandag – 08:00-16:00
Tirsdag – 08:00-16:00
Onsdag – 08:00-16:00
Torsdag – 08:00-16:00
Fredag – 08:00-16:00

Lørdag og søndag: stengt