fbpx
valp

Unghundkontroll ved 6 måneder

En unghundkontroll er en kontroll som gir ekstra trygghet for både deg og hunden din. Vi anbefaler at alle hunder gjennomgår en slik kontroll. Det skjer store endringer i hundens utvikling det første leveåret. Ved en unghundkontroll vil vi kunne påse at alt går som normalt og ta tak i eventuelle avvik som kan oppstå.

Vanlige problemer hos unghunder

Bittfeil er noe vi oppdager hos mange hunder, men dette kan heldigvis behandles. Hunder får på samme måte som oss mennesker to sett med tenner. Valpetennene eller «melketennene» kommer allerede i løpet av de 2-3 første ukene. Disse blir erstattet av de varige tennene etter 4 til 7 mnd. Når hunden har fått sitt andre sett med tenner kan vi fastslå om hunden har fått et korrekt bitt eller ikke.

I noen tilfeller faller ikke valpetennene ut som de skal og dette kan påvirke den videre utviklingen av bittet. Det kan også oppstå skader på røttene til de permanente tennene.

Vi har veterinærer med videreutdannelse innen tannbehandling og som kan behandle din hund om vi oppdager bittfeil. Når vi behandler dette på et tidlig stadium er prognosene som regle gode. Ta kontakt om du ønsker å bestille time.

Omvendt saksebitt

Et omvendt saksebitt er betegnelsen vi bruker når fortennene i underkjeven sitter foran fortennene i overkjeven, og disse kommer i kontakt.

Tangbitt

Et tangbitt gjør at tennene i stor grad er utsatt for slitasje over tid. Dette er betegnelsen vi har når fortennene både oppe og nede står rett ovenfor hverandre.

Andre bittfeil

Underbitt og skjevt bitt er også noe som kan skape lidelser for hunden. Om hunden ikke får riktig behandling kan dette medføre tannslitasje og skade på ganeben og bløtvev, noe som er alvorlig.

valp til unghundkontroll

Hva innebærer en unghundkontroll?

Våre veterinærer vil undersøke hundens generelle helsetilstand, vi lytter på hjerte og lunger, gjennomgår tenner og tannhelse, hud og hår, samt kjønnsorgan. Vi påser også at hundens bevegelsesapparat fungerer som det skal.

Mange hundeeiere vil oppdage endringer i adferden til hunden omkring 6 måndeders alder. Dette er ikke unormalt da hunden på dette tidspunktet blir kjønnsmoden. Dette kan noen ganger skape litt hodebry for både hund og eier. Urinmarkering både inne og ute, ulydige mot eieren, tendenser på at hunden biter i hender og andre gjenstander, aggresjon og/eller interesse mot andre hunder som tidligere ikke var der er noen av endringene som kan oppstå. Husk å snakk med veterinæren din på unghundkontrollen om du lurere på noe rundt adferdsendringer.

Bestill unghundkontroll

Ønsker du å bestille en unghundkontroll? Ta kontakt med Vetsentrum så hjelper vi deg. Du kan bestille time via våre nettsider eller ringe oss på telefon 95 97 60 00.