fbpx
potesokker, poter, hund, snø

Ta vare på hundens poter

Hundens poter kan trenge litt ekstra pleie i vintermånedene. Snø, is og veisalt kan gi såre poter og ubehag. Her er det lurt å tenke forebyggende. Se gjerne over hundens poter hver dag, på den måten kan man enklere oppdage små skader og sår før de får utvikle seg. Se etter tegn til såre eller sprukne tredeputer, samt om det er sårt eller fuktig mellom tærne. Hvis pelsen under potene er lang kan det være lurt å klippe denne, slik at det ikke fester seg så mye snø – og isklumper.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker råd til din hund. Vi har flere gode pleieprodukter på klinikken og hjelper deg gjerne! Under har vi samlet noen nyttige tips til pleie av hundens poter.

Hund i sno

Daglig potesjekk

  • Undersøk potene daglig for sår/sprekker og rødhet
  • Hvis hunden har mye pels mellom tærne kan det være lurt å klipp noe av denne for å unngå at snø og is fester seg
  • Klipp klørne regelmessig. De slites ofte mindre i vintermånedene og det kan være nødvendig å klippe noe oftere enn sommer og høst. Lange klør er mer utsatt for skader.

Skyll og tørk potene etter tur

Dette er særlig viktig dersom du har gått tur der det er saltet på veien. Saltet kan i tillegg til å gi såre poter, være skummelt hvis hunden slikker seg på potene og får i seg mye av saltet. Skyll potene grundig og tørk de godt etterpå. Ikke la hunden gå med fuktige poter over lengre tid, de kan da være mer utsatt for blant annet soppinfeksjoner.

Potesalve

En god potesalve hjelper til å beskytte potene og sørge for at de holder seg sunne og sterke. Pass på å velge en som ikke inneholder vann, da vannet vil fryse i kulden og dette kan skade potene. Vi fører potesalven Winterpad fra Nextmune. Denne legger seg som et beskyttende og vannavvisende lag over tredeputene og den forebygger rødhet og irritasjon.

Potesokker som beskytter poter

Gode potesokker er det som best kan beskytte potene mot snø, is, skare, grus og veisalt. Vi fører to ulike typer potesokker; den ene varianten er tynn og egner seg best på mykt underlag, f.eks mykt snøføre. Den andre typen er tykkere og vil beskytte potene bedre på hardt føre, f.eks skare og is. Potesokkene festes ved hjelp av borrelåser – de skal sitte ganske tett på uten at det blir for stramt.

Potesokker winterpad 1

Vi ønsker dere mange flotte turer i det herlige vinterværet!

Dersom du ønsker råd eller trenger å bestill time, ta gjerne kontakt med oss!