fbpx
Nyttårsfeiring, stjerneskudd

Nyttårsfeiring med katt og hund

Mange hunder og katter blir redde og stresset i forbindelse med nyttårsfeiring og raketter. Det beste er om man kan kan venne dyrene til lyden av fyrverkeri i ung alder. Det finnes lydfiler man kan laste ned og spille av hjemme for tilvenning. Det er viktig å starte stille og rolig og gradvis øke lydnivået. Benytt gjerne godbiter i treningen for å skape positive assosiasjoner. For voksne hunder som allerede er redde for fyrverkeri kan det være lurt å kontakte en hundetrener for veiledning.

rakett, nytt år, fyrverkeri

Råd for nyttårsaften

  • Hold katten inne i god tid før rakettoppskytingen. Hunder bør luftes i bånd i dagene før nyttårsaften, slik at man ikke plutselig overraskes av raketter som sendes opp.
  • Sørg for at dyret har en rolig plass hvor den kan trekke seg tilbake.
  • Trekk for gardiner, sett på litt bakgrunnsmusikk og være inne sammen med dyret ditt.
  • Sørg for å lufte hunden godt tidlig på dagen og aktiviser den gjerne med mental trening slik at den er både mentalt og fysisk sliten før kvelden
  • Feromoner: Det finnes syntetisk framstilte feromoner til katt og hund som kan virke stressreduserende. Dette baserer seg på hundens og kattens naturlige feromoner som gir en trygghetsfølelse. Dette finnes blant annet som diffuser som man setter i stikkontakten. Det virker ikke sløvende på dyret, men kan redusere noe av stresset. Man bør starte med dette 2 -3 uker før nyttårsaften for optimal effekt. Produktet heter Feliway til katt og Adaptil til hund.
  • Reseptbelagte medisiner: For de dyrene som er ekstra stresset kan det være nødvendig med reseptbelagte medikamenter for å dempe stress. Ta kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon om dette.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg.