fbpx

Nyheter i vårt rehabiliteringstilbud til hund og katt

Vår dyrepleier og rehabiliteringsterapeut Marta har nylig vært på kurs på NMBU Veterinærhøgskolen. Kurset omhandlet avanserte temaer og teknikker innen rehabilitering og fysioterapi på smådyr. Vi kan derfor nå tilby noen nyheter i vårt behandlingstilbud. 

Kinesiotaping

Kinesiotaping er en metode hvor man benytter en spesiell tape for å påvirke muskulatur og ledd. Kinesio tape er en elastisk, selvklebende tape som kan festes på ønsket del av hundens eller kattens kropp. Avhengig av hvordan tapen festes, kan man påvirke ledd og muskulatur på ulike måter. Metoden kan for eksempel brukes for smertelindring, muskelavslapping, reduksjon av hevelse/ødem, korrigering av bevegelse og stabilisering av ledd. Kinesiotaping brukes ikke alene, men som en del av annen behandling. 

Vi benytter kinesiotape som er spesialtilpasset veterinært bruk. Den har gode festeegenskaper, noe som gjør at man ikke trenger å barbere hele området hvor tapen skal settes på. Hunder med kort pels trenger ikke å klippes i det hele tatt, mens man på hunder med lang pels må klippe noe av pelslengden på det aktuelle området. 

kinesiotaping, hund

IASTM (instrument assisted soft tissue mobilization)

IASTM står for instrumentassistert bindevevsbehandling.

Behandlingen er er form for massasje ved hjelp av et spesielt instrument laget av stål.

Ved hjelp av ulike teknikker løsner man spenninger i bindevev og muskulatur. Dette vil redusere muskelspenninger og smerte, slik at hunden eller katten blir mer bevegelig.

IASTM brukes alltid som et supplement til annen behandling. 

IASTM