fbpx
To katter som koser

Katter og vår

HAR DU KASTRERT KATTEN DIN?
Det nærmer seg lysere og varmere tider og det betyr at kattene begynner å bli mer aktive utendørs. Ukastrerte hunn- og hannkatter legger ut på vandring og leter etter neon de kan parre seg med. Dette kan bety at det blir født mange kattunger og flere av de blir hjemløse.
Hunnkatter har løpetid ca. hver tredje uke og går drektig i drøyt 60 dager. Når kattungene er født vil det ikke gå lange tiden før hun får løpetid igjen og kan parre seg på nytt. Det kan bli mange kattunger i løpet av et år. Mange av disse blir født ute uten at eier oppdager dem og blir ukastrerte villkatter. Flere villkatter vil presse seg inn på territorier og slåss for disse, og vi får en haltende katt hjem med store bittsår som må behandles hos veterinær. I tillegg vil også disse igjen få mange kattunger. Mange katter over et mindre område vil øke sykdomspresset betraktelig hvis de ikke er vaksinert. Det blir også større risiko for at sykdommen FIV (feline immunodeficiency virus) får herje fritt, en sykdom de kommer til å ha resten av livet og som gjør dem svært syke da immunforsvaret nedsettes betraktelig.
Årsaken til dyrevernorganisasjonene overbelastes med hjemløse katter hvert år er fordi vi mennesker ikke tar ansvar. Et stort antall av kattene de får inn er enten katter født ute i naturen og katter som har lagt ut på en lang vandring for å finne seg make og ikke funnet veien hjem.
Dette skjer fordi vi ikke er gode nok til å ta ansvar og kastrere og id-merke kattene våre.
Det foreligger også en myte om at hunkatter bør få et kull før de kastreres. Denne myten har ingen klart å bekrefte og det finnes ingen god grunn til å gjøre dette. Derimot finnes det en god årsak til å kastrere tidlig; forskning viser at desto tidligere man kastrerer, desto mindre er sjansen.

Ring oss for time til kastrering på: tlf. 959 76 000.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *