fbpx
jakthund

Jakt – årets høydepunkt for mange

Jaktsesongen er årets høydepunkt for mange, både to – og firbeinte. Under har vi samlet noen punkter om hva som kan være nyttig å huske på i forbindelse med jakt og hva som kan være lurt på ta med seg.

Hva bør man pakke med seg i sekken:

Lettfordøyelig fôr og vann: 
Hunden trenger stadig påfyll av næring for å kunne jobbe hardt en hel dag. Bokser med kaloririkt våtfôr eller pasta kan være gode mellommåltider. Husk også jevnlig påfyll av vann i små porsjoner.

Zoolac (melkesyrebakterier)
Høyere aktivitet og stress kan føre til løs avføring. Melkesyrebakterier hjelper med å opprettholde en optimal balanse i tarmen.

Potesokker og potesalve
Lange dager i skog og mark kan gi såre poter. Blir potene såre kan man smøre med potesalve og ta på en tynn potesokk utenpå for å beskyte. Potesalve kan også brukes forebyggende dersom man vet at hunden har lett for å bli sår.

Øyeskyllevann
Det er fort å få rusk og gressfrø inn på øynene når man ferdes ute i terrenget. Da er det lurt å skylle øyet rent med øyeskyllevann. Dersom øyet blir rødt eller om det kommer puss må veterinær kontaktes for en sjekk.

Klorhexidin og bandasjemateriell
Små sår og kutt kan fort oppstå. Det er lurt å ha sårrens og noe bandasjemateriell tilgjengelig slik at man kan starte behandlingen raskt. Noen sår og kuttskader må også undersøkes og behandles av veterinær – ta kontakt dersom du er usikker.

Dekken og liggeunderlag
Hundene arbeider hardt under jakta. Når det er tid for pause og man blir sittende stille kan hundene bli kalde og muskulaturen stivner lett. Da kan det være godt å få på et dekken, samt ha et liggeunderlag og ligge på.

Oppvarming og nedtrapping

To punker som er enkle og viktige, men likevel fort å glemme eller hoppe over. Ved å varme opp hunden 15-20 minutter før hunden skal jobbe, vil dette redusere risikoen for skader betraktelig. Etter endt arbeidsøkt bør man også bruke 15-20 minutter på nedvarming, slik at kroppen raskere restitueres. Litt massasje av muskulatur etter endt økt kan også gjøre godt. Ta kontakt med oss dersom du ønsker en innføring i dette.

Da gjenstår det bare å ønske god tur og god jakt!

Følg oss gjerne på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyttig informasjon, produkter, rabatter og unike tilbud.