fbpx
Hotspot på hund

Hunder som bader – gleder og plager!

Nyhetsmail aug 16 fotoMange hunder liker å avkjøle seg med et bad i varmen, noen tilbringtimevis i vannet, dykker og svømmer og koser seg. Svømming er en fin måte å trene kondisjon og styrke på, særlig for hunder som har kroniske leddplager eller skal trene seg opp etter en skade. I tillegg er bading den ultimate måten å avkjøle seg på en varm sommerdag! Turgåing bør man imidlertid unngå i solsteken på varme dager!

Hot spots

Desverre er det noen bivirkninger ved bading som vi ofte ser på dyreklinikken om sommeren. Hunder med tett pels vil ofte bruke lang tid på å tørke etter bading og dette kombinert med høy temperatur og småskader/sår i huden, kan gi grobunn for bakterieoppvekst og overfladisk hudinfeksjon; såkalte «hot spots». Slike hissige flekker med hudbetennelse kan ofte behandles av eier med klipping av pelsen og daglig rensing med klorhexidin, men noen ganger går infeksjonen dypere og krever langvarig antibiotikabehandling!

Ørebetennelse

Et annet vanlig problem hos hunder som liker å bade er ørebetennelse. Dessverre har mange av de hunderasene som er mest glade i vann, lange ører og tildels mye pels, noe som gjør ar det lett kan bli fuktig og tett etter bading og derved et gunstig miljø for oppblomstring av sopp og bakterier. Det er i mange tilfeller ulike allergier som er bakenforliggende årsak, men bading kan være en medvirkende faktor! Ørebetennelse er uansett plagsomt og kan være svært smertefullt!

Er godt råd for å unngå hot spots og ørebetennelse etter bading er å sørge for rask opptørking av pelsen og ørene, evt. jevnlig ørerens med et  egnet ørerensemiddel.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *