MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Motta nyheter, produkter, tips & triks, rabattkoder & unike tilbud.
E-postadresse
Fornavn
Etternavn
Hvilke dyr har du?

Vanlige behandlinger

En stor del av det vi jobber med på Vetsentrum tilsvarer det man opplever hos fastlegen, tannlegen eller på legevakten. Sårskader, diare, oppkast, kløe, ørebetennelser og haltheter er en vesentlig del av vår hverdag. Er du i tvil om ditt dyr er sykt og har behov for behandling anbefaler vi alltid at du kommer til oss for en konsultasjon og en undersøkelse av ditt dyr. Vi har tilgang til vårt eget laboratorium, røntgen og ultralyd slik at vi kan få raske svar, ofte samme dag.

Tenner og tannbehandling

Hos oss utføres daglig tannsjekk og -rens hvor plakk og tannstein blir fjernet før det blir tatt røntgenbilder av tennene - akkurat samme undersøkelse som vi får hos tannlegen. Kjæledyr har også behov for årlig oppfølging av tann- og tannkjøtthelsen for å forebygge og behandle tannverk og ubehag fra munnhulen. God tann- og tannkjøtthelse er viktig for den generelle helsetilstanden. Humant var det tannlegene som utgjorde en brå økning i levetiden hos oss mennesker. Det samme vil gjelde for kjæledyr ved årlig oppfølging av den generelle tann- og tannkjøtthelse. Ukentlig utfører dyrlegene på Vetsentrum tannbehandling som forsegling og tanntrekk av tenner pga ising og tannverk. Dette er viktig for den generelle velferden hos kjæledyr.

Oppkast og diare

Dyrlegene hos oss utfører ofte undersøkelser og behandlinger av kjæledyr på grunn av akutt og/eller kronisk oppkast og/eller diaré - både på egne og henviste pasienter. I de aller fleste tilfeller er generell støttebehandling tilstrekkelig for å løse problemet, men i enkelte tilfeller må det utføres en utredning av fordøyelsen, som blant annet inkluderer magesekken, tynn- og tykktarm pluss bukspyttkjertelen. I en fordøyelsesutredning brukes blant annet røntgen og ultralyd pluss blod- og avføringsprøver. I enkelte tilfeller brukes også kameraundersøkelse for undersøkelse og prøveuttak fra megesekken pluss tynn- og tykktarm.

 

Halthet/smerter bevegelsessystem

Dyrlegene hos oss utfører ofte undersøkelser og behandlinger av kjæledyr på grunn av halthet og bevegelsessmerter - både på egne og henviste pasienter. Årsakene kan være generell leddslitasje eller skade. Hos oss utfører våre to kirurger ofte kirurgi pga leddslitasje og -skade, men i de aller fleste tilfeller er medisinsk oppfølging tilstrekkelig.

Urinveisproblemer

Vi ser ofte kjæledyr med urinveisproblemer pga infeksjon og betennelse samt urinkrystaller og/eller -stein. Diagnosen stilles etter en generell undersøkelse pluss blod- og urinprøve. Vetsentrum har kompetanse på medisinsk og kirurgisk utredning og behandling, og mottar bl.a henviste pasienter for undersøkelse og behandling av urinveisproblemer.

Øyeundersøkelser

Øyesymptomer krever alltid akutt undersøkelse, og hos oss undersøkes ofte medisinske og kirurgiske øyeproblemer. Øyesymptomer krever rask behandling på grunn av smerte og risikoen for redusert til ødelagt syn. Enkelte øyeplager krever kirurgi, men de aller fleste øyesymptomer løses med medisiner.

 

Hud og ører

Kjæledyr undersøkes ofte for hud- og øreproblemer, og målet er alltid å finne årsaken til problemene. Allergi er ofte årsaken til ofte hud- og øreproblemer. I behandlingen av hud- og øreproblemer brukes medisiner og immunterapi. Hos oss jobber en dyrlege med spesiell interesse for hud- og øreproblemer.

Bitt og sårskader

Dyrlegene og dyrepleierne hos oss behandler regelmessig bitt- og sårskader etter uhell og slossing. Ved rask og effektiv undersøkelse og behandling vil sårskaden gro raskt.