GET YOUR EMAIL UPDATES

We send out our lovely email newsletter with useful information, recent articles and upcoming events.
Email address
First Name

Forebyggende behandling

Vaksine og årlig helsesjekk

En årlig helsesjekk gir oss gode sjanser for å oppdage mange lidelser i startfasen. Vi sjekker blant annet: tenner og tannkjøtt, ører, øyne, hud, hjerte og lunger, pels, parasittsykdommer, poter og klør, kjønnsorganer og endetarmsområde, om det finnes kuler, og dyrets allmenntilstand.

Det er langt bedre for dyrets velferd å forebygge, og ofte er det også billigere enn hvis problemene blir oppdaget så sent at det kreves mer omfattende behandling.

Tenner

Tannhelse er viktig for alle dyr. Vi har veterinærer og dyrepleiere som er spesialiserte på tannbehandlinger.

Vi tilbyr rutineundersøkeler og mer avanserte behandlinger slik som kirurgisk behandling av tann og tannkjøtt.
Den vanligste rutinebehandlingen er tannrens på hund og katt. Plakk og tannstein fjernes og tennene poleres. Vi undersøker alle tennene enkeltvis og tar alltid røntgenbilder av alle tennene.

Parasittbehandling

Hunder: Alle valper har behov for behandling mot spolorm. Voksne hunder har ikke behov for regelmessig behandling mot innvollsorm, og ved mistanke kan det utføres avføringsprøver.
Hunder som oppholder seg i områder hvor det er flått kan behandles med fåttmiddel. Det finnes mange ulike typer flåttmiddel på markedet. Midler med dokumentert virkning er reseptbelagte for å sikre riktig bruk av legemidler. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Katter: Kattunger trenger behandling mot spolorm, og alle voksne katter som er utendørs vil trenge regelmessige behandlinger mot bendelorm. Katter kan også ha behov for behandling mot både flått og lopper.

Utenlandsreiser

Ska dere på tur utenfor Norge er kravet, at dyret dit er ID merket, har et hundepass, er vaksinert mot rabies. En blodprøve tidligst 120 dager etter siste vaksine skal ha vist tilfredsstillende beskyttende titer mot rabies

Vi anbefaler to vaksiner mot rabies med ca. 1 mnd. Mellomrom og derfor bør forberedelsene starte minst 6 måneder på forhånd. Revaksinering sker etter produsentens anbefaling hvert år. Vi anbefaler i tilleg å vaksinere med vanlig fullvaksine, samt mot Leptospirose, da det er mye større risiko for å få Leptospirose enn Rabies hvis du er ute og reiser i Europa.

Kloklipp

Vi kan hjelpe deg med kloklipp og hos oss får alle hver 6. kloklipp gratis. Vi klipper mest klør på hund, men vi klipper også klør på kaniner, katter og fugler.

Kastering

Vi kan hjelpe deg med kloklipp og hos oss får alle hver 6. kloklipp gratis. Vi klipper mest klør på hund, men vi klipper også klør på kaniner, katter og fugler.

ID merkning

På Vetsentrum anbefaler vi ID-merking av alle dyr. ID-merking sikrer at eier kan oppspores om de bliver borte. Der er krav om ID-merking ved de fleste forsikringer, ved utenlandsreise, ved utstilling samt ved HD/AD røntgen. En liten databrikke legges inn under huden med en sprøyte og kan leses av med en skanner. Databrikken inneholder data om dyr, eiers telefonnummer og adresse lagres i en nasjonal database. Ved ID-merking av katt lager vi et lille merke i øret, der det står ID, så det er tydeligt at katten din er ID-merket. Se for øvrig Dyreidentitet , hvor du kan læse mere.