MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Motta nyheter, produkter, tips & triks, rabattkoder & unike tilbud.
E-postadresse
Fornavn
Etternavn
Hvilke dyr har du?

Forebyggende behandling

Vaksine og årlig helsesjekk

En årlig helsesjekk gir oss gode sjanser for å oppdage mange lidelser i startfasen. Vi sjekker blant annet: tenner og tannkjøtt, ører, øyne, hud, hjerte og lunger, pels, parasittsykdommer, poter og klør, kjønnsorganer og endetarmsområde, om det finnes kuler, og dyrets allmenntilstand.

Det er langt bedre for dyrets velferd å forebygge, og ofte er det også billigere enn hvis problemene blir oppdaget så sent at det kreves mer omfattende behandling.

Tenner

Tannhelse er viktig for alle dyr. Vi har veterinærer og dyrepleiere som er spesialiserte på tannbehandlinger.

Vi tilbyr rutineundersøkeler og mer avanserte behandlinger slik som kirurgisk behandling av tann og tannkjøtt.
Den vanligste rutinebehandlingen er tannrens på hund og katt. Plakk og tannstein fjernes og tennene poleres. Vi undersøker alle tennene enkeltvis og tar alltid røntgenbilder av alle tennene.

Parasittbehandling

Hunder: Alle valper har behov for behandling mot spolorm. Voksne hunder har ikke behov for regelmessig behandling mot innvollsorm, og ved mistanke kan det utføres avføringsprøver.
Hunder som oppholder seg i områder hvor det er flått kan behandles med fåttmiddel. Det finnes mange ulike typer flåttmiddel på markedet. Midler med dokumentert virkning er reseptbelagte for å sikre riktig bruk av legemidler. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Katter: Kattunger trenger behandling mot spolorm, og alle voksne katter som er utendørs vil trenge regelmessige behandlinger mot bendelorm. Katter kan også ha behov for behandling mot både flått og lopper.

Utenlandsreiser

Skal du på tur utenfor Norge er kravet, at dyret ditt er ID merket, har et hundepass og er vaksinert mot rabies (rabies gjelder ikke reise til Sverige). 

Ved vaksinering mot rabies har man karantene i 21 dager etter dagen vaksinen ble gitt. Deretter skal man vaksinere året etter og vaksinen er da gyldig i tre år før man må ta en ny. Vi anbefaler i tillegg å vaksinere med vanlig fullvaksine, samt mot Leptospirose, da det er mye større risiko for å få leptospirose enn rabies hvis du er ute og reiser i Europa.

Kloklipp

Vi kan hjelpe deg med kloklipp her på klinikken. Selv om vi oftest klipper klør på hund, kan vi også klippe klør på kaniner, katter og fugler.

Kastrering

Vi kan hjelpe deg med kastrering av både hannkatt og hunnkatt. Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt.

ID-merking

På Vetsentrum anbefaler vi ID-merking av alle dyr. ID-merking sikrer at eier kan oppspores om de blir borte. Der er krav om ID-merking ved de fleste forsikringer, ved utenlandsreise, ved utstilling samt ved HD/AD røntgen. En liten databrikke legges inn under huden med en sprøyte og kan leses av med en skanner. Databrikken inneholder data om dyr, eiers telefonnummer og adresse lagres i en nasjonal database. Ved ID-merking av katt kan vi lage et lite merke i øret, der det står ID, så det er tydelig at katten din er ID-merket. Se for øvrig DyreID , hvor du kan lese mere.