MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Motta nyheter, produkter, tips & triks, rabattkoder & unike tilbud.
E-postadresse
Fornavn
Etternavn
Hvilke dyr har du?

Avanserte behandlinger

Årlig helsesjekk

Vetsentrum tilbyr knokkel-, ledd- og bløtdelskirurgi på et høyt faglig nivå, og det investeres kontinuerlig i etterutdannelse og utstyr.

Det er stort fokus på smertebehandling og oppfølging av pasienten i forbindelse med kirurgi. Eieren blir oppringt dagen etter kirurgien, og eieren kommer med pasienten for sårkontroll etter noen få dager.

Hos oss jobber det veterinærer og dyrepleiere med utvidet kompetanse i anestesi, smertebehandling og kirurgi.

Dermatologi

En ganske stor andel av pasientene har gjentatte øre- og hudproblemer, og derfor utføres ofte en utredning av disse pasientene for å finne årsaken og behandlingen av problemet. Dermatologi er tidkrevende, og krever tolmodighet hos eier og dyrlege. Det er ofte nødvendig med blodprøver pluss forskjellige prøver fra huden og ørene. Disse prøvene blir analysert på internt og eksternt laboratorie. Vetsentrum samarbeider bl.a med et dermatologisk laboratorie i Norge.

Øre- og hudproblemer gir kløe og ubehag hos pasientene, og det er dyrevelferdsmessig viktig å stille diagnosen og finne en optimal behandling.

Smertebehandling

Veterinærer og dyrepleiere på Vetsentrum har videreutdannelse i smertebehandling, og det brukes ofte en «flertrinnsrakett» i smertebehandlingen. Det betyr at det brukes en kombinert behandling som består har flere tiltak. Det kan være betennelsesdempende medisin, gullimplantat, laser, kosttilskudd, fór og Back on track-dekken pluss ACP, som en behandling for leddsmerter hvor dyret sitt eget blod brukes lokalt i leddet. ACP-behandling er derfor uten risiko for bivirkninger.

Smerte er nedbrytende for dyr (og mennesker), og det er derfor viktig med fullt fokus på smertebehandling.

Indremedisin

Vetsentrum utfører mange utredninger i forbindelse med sykdom i luftveiene, urinblæren, nyrene, leveren, bukspyttkjertelen og fordøyelseskanalen pluss hormonforstyrrelser. Ved slike utredninger tas det ofte flere prøver som analyseres på eget eller eksternt laboratorie. I tillegg brukes ofte bildediagnostikk som røntgen og ultralyd i disse utredningene. Kameraundersøkelse er også ofte nødvendig hjelpemiddel i slike utredninger.

Kardiologi

Mange hunder og katter har hjerteproblemer, og hos oss utføres avanserte undersøkelser og oppfølging av disse pasientene for å stabilisere hjertesykdommen og forsinke sykdomsutviklingen i hjertet. I en utredning av et hjerteproblem brukes alltid ultralyd, EKG og blodtrykksmåling.

Vetsentrum innehar spesialkompetanse i hjertesykdommer

Bildediagnostikk

Vanlige røntgen- og ultralydundersøkelser pluss tannrøntgen utføres ofte hos oss i forbindelse med undersøkelse og behandling av pasientene. Vetsentrum har digitalt røntgen og tannrøntgen pluss en avansert ultralydmaskin som gir verdifull informasjon i diagnostikken og behandlingen av pasientene.

Ved behov for MR henvises pasientene, og rapporten av undersøkelsen foreligger innen 24 timer.

Halthetsutredning

Vetsentrum gjør mange halthetsutredninger på hunder og katter. Denne utredningen utføres når en halthet har vart i lengre tid. En halthet kan oppstå pga ledd- og knokkelproblemer pluss muskel- og seneplager.

Ved en halthetsutredning er det ofte nødvendig å bruke god tid og flere besøk.

Akuttmedisin

Hos oss utføres intensivbehandling og akuttkirurgi av mange forskjellige lidelser og skader hos hunder og katter pluss kaniner. Det kan være pasienter med brysthule-, lunge-, hjerte- og forføyelsesproblemer pluss pasienter med alvorlige skader etter f.eks påkjørsel og fall.

Endoskopi

Endoskopi er kikkhullsundersøkelser og -behandlinger, og brukes til undersøkelser av kroppen sine hulrom som fordøyelseskanalen, luftveiene (nese, luftrør og lunger) og ledd. Endoskopi gir ingen til små ubehag i forbindelse med undersøkelsen og behandlingen, og pasientene blir hurtigere frisk.

Laboratorie/blodbank

I undersøkelsene og behandlingene brukes et avansert Idexx-laboratorie, og prøvesvarene foreligger innen forholdsvis kort tid, normalt innen en time. På laboratoriet uføres undersøkelser av blod- og urinprøver pluss avføring. I tilllegg brukes eksterne laboratorier når det er nødvendig.

Vetsentrum har alltid hundeblod tilgjengelig, og kan på kort tid få tilgang på katteblod. Blodoverføring kan være effektivt i behandlingen av pasientene og redde liv.

Laser

Laserbehandling brukes ved sårbehandling, smerte og betennelse i muskler, skjelett og ledd pluss tann- og tannkjøttsykdommer som betennelse i tannfestet og tannkjøttbetennelse.

Laserbehandling er effektivt og tar kort tid, men det kreves ofte flere oppfølgende behandlinger.

Rehabilitering

Fysikalsk trening og rehabilitering utføres ofte hos Vetsentrum på pasienter med generelle, muskel-, skjelett- og leddplager etter skade og kirurgi. Fysikalsk oppfølging etter skade og kirurgi er i mange tilfeller veldig viktig for å redusere opptreningstiden. Hos oss følges typisk pasienten og eieren opp i forhold til progresjonen i treningen og øvelsene, mens øvelsene utføres av eieren hjemme etter demonstrasjon av øvelsene pluss muntlig og skriftlig veiledning.

Vetsentrum har personell med videreutdannelse i fysikalsk trening og rehablitiering.

Pasienter som trenger kiropraktikk henvises til kollega med denne kompetansen.