MELD DEG PÅ NYHETSBREV

Motta nyheter, produkter, tips & triks, rabattkoder & unike tilbud.
E-postadresse
Fornavn
Etternavn
Hvilke dyr har du?

Vaksine og årlig helsesjekk

En årlig helsesjekk gir oss gode sjanser for å oppdage mange lidelser i startfasen. Vi sjekker blant annet: tenner og tannkjøtt, ører, øyne, hud, hjerte og lunger, pels, parasittsykdommer, poter og klør, kjønnsorganer og endetarmsområde, om det finnes kuler, og dyrets allmenntilstand.

Det er langt bedre for dyrets velferd å forebygge, og ofte er det også billigere enn hvis problemene blir oppdaget så sent at det kreves mer omfattende behandling. Bestill time i dag.

Vi anbefaler at vi sammen lager plan for helsekontroller av dyret ditt ut fra dyrets art, rase, alder helsetilstand og deres ønsker.

I tillegg er det en mulighet for deg som dyreeier å spørre om ting du lurer på. Dyrene blir også kjent med oss, og da vil de føle seg tryggere hvis de må ha behandling for sykdom eller skade senere. Dere er selvfølgelig velkommen til å stille spørsmål underveis.

Vaksinering av hund og katt

Regelmessige vaksiner beskytter ditt kjæledyr mot en lang rekke sykdommer. Ofte kombineres vaksinasjoner med den årlige helsesjekken for både hunder og katter.

Hunder vaksineres mot virussykdommene valpesyke, smittsom leverbetennelse, parvo og kennelhoste. Mange valper vaksineres mot parvovirus før de leveres, ved 7-8 ukers alder. Alle valper bør vaksineres mot alle de nevnte sykdommene ved 12 og 16 ukers alder, og deretter revaksineres årlig. Bestill vaksinering til hund.

Katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa. Grunnvaksineringen består av to vaksiner med 3-4 ukers mellomrom. Den første vaksinen kan gis fra 8-9 ukers alder, men det anbefales å starte grunnvaksineringen ved 12 ukers alder. Deretter er det årlig revaksinering. Bestill vaksinering til katt.

Hunder og katter som skal reise utenlands må vaksineres mot rabies, som beskytter mot hundegalskap. Vi anbefaler også å vaksinere mot leptospirose.

Grunnvaksinering

Grunnvaksineringen mot rabies består av én vaksine og en karantenetid på 21 dager før reise, men det anbefales å grunnvaksinere med to vaksiner med 3-4 ukers mellomrom. Deretter er det revaksinering innen ett år, og deretter hvert tredje år. Hunder og katter kan vaksineres fra de er 12 uker gamle, og det kan ikke gis noen andre vaksiner i perioden 14 dager før og 14 dager etter vaksinasjon mot rabies.

Grunnvaksinering mot leptospirose består av to vaksiner med 4 ukers mellomrom, og det anbefales å starte tidligst ved 9 ukers alder. Revaksinering skjer årlig.

Det kan også være andre vaksiner som er nødvendige, avhengig av reisemål og de aktuelle reglene. Ta kontakt med oss og hør nærmere. Vær oppmerksom på at vi bare kan hjelpe til med regler for å komme inn i Norge etter å ha vært i utlandet. Vi har dessverre ikke oversikt over alle land sine importregler, og det bes ta kontakt med lokale veterinærer eller ambassader.

Bestill time for helsekontroll og vaksinering

Ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg, hos oss får du time i løpet av kort tid og vårt dyktige team vil ta godt vare på ditt dyr.